Crowdfunding in Amsterdam

Wij van OAMKB zijn helemaal fan van crowdfunding door de vele goede ervaringen. We beschikken over veel kennis met betrekking tot het opstellen van crowdfunding platformen op een snelle en succesvolle manier. We willen deze kennis graag met je delen, zodat jij ook een succesvolle ondernemer kunt worden. Ben je al klant en je wil graag een financieringsaanvraag realiseren door middel van crowdfunding? Dan ben je hier aan het juiste adres, aangezien wij over goede contacten beschikken.

Wat zijn de voordelen van crowdfunding?

Al binnen drie weken resultaat

De laatste jaren is het steeds lastiger om via een bank een financiering voor je MKB bedrijf te krijgen. Veel bedrijven zien het dan ook niet meer zitten om financiering aan te vragen bij de bank aangezien de procedure erg lang duurt en je vaak met lege handen naar huis gaat. Door je te richten op crowdfunding vind je op een snelle manier investeerders. Met een goed product kun je deze investering vaak al binnen drie weken rond hebben.

Hoe werkt crowdfunding?

Door gebruik te maken van crowdfunding krijgen andere mensen en bedrijven de kans om te investeren in je bedrijf. En krijg jij de kans om geld voor je bedrijf bij elkaar te krijgen. Crowdfunding is letterlijk een manier waarbij vraag en aanbod van geld bij elkaar komt. OAMKB werkt samen met geldvoorelkaar.nl en kan je aanvraag voor een investering daardoor vaak op korte termijn online plaatsen. Investeerders bekijken online de verschillende projecten en investeren in de projecten die hen aanspreken en waar zij vertrouwen in hebben.

Gebruik het als marktonderzoek

Crowdfunding kun je ook gebruiken als marktonderzoek. Door crowdfunding voor projecten in te zetten kun je een idee krijgen waar er een behoefte in de markt is. De investeerders investeren namelijk alleen in de projecten waar ze vertrouwen in hebben, oftewel in de producten die in hun ogen een toekomst hebben. Door kosteloos een project te plaatsen krijg je een idee van de behoefte naar het product in de markt en heb je dus tegelijkertijd marktonderzoek gedaan.

Gebruik het als marketingtool

Verder is crowdfunding goed te gebruiken als marketingtool. Door kleine presentjes te bieden aan de investeerders creëer je goodwill en kun je reclame maken. Ook kun je social media en je eigen netwerk goed inzetten om te kijken of mensen enthousiast zijn. Het wordt aangeraden om je idee eerst in je naaste omgeving te toetsen, zodat deze mensen die dichtbij je staan, je kunnen voorzien van advies en verbeterpunten. Vervolgens kunnen zij jouw verhaal verspreiden in hun eigen netwerk waardoor je naamsbekendheid en draagvlak opbouwt. Gebruikt hierbij ook social media, e-mail en alle andere mogelijke kanalen, zodat je een nog breder publiek bereikt. Klanten van OAMKB kunnen ook op onze hulp rekenen, aangezien we hun project ook in ons uitgebreide netwerk zullen delen.

OAMKB regelt het

Het administratiekantoor in Amsterdam regelt de crowdfunding aanvraag voor je. De gegevens worden allemaal verzameld en de aanvraag wordt ingediend. Je hebt geen omkijken meer naar de crowdfunding.

Welke voorwaarden zijn er?

Je kunt zelf een rentepercentage en de looptijd kiezen. De maximale looptijd is 7 jaar. De opbrengst van de meeste projecten voor investeerders leveren hun 6 tot 10% op. Het levert dus meer op dan het geld op de bank zetten. Echter lopen de investeerders wel de kans hun geld kwijt te zijn, bijvoorbeeld bij faillissement en dus kiezen de meeste ervoor om het risico te spreiden en op meerdere projecten in te zetten.

Welke projecten of ondernemingen zijn het meest geschikt?

Alle soorten ondernemers kunnen aanvragen tot crowdfunding indienen. De maximale aanvraag tot nu toe is €1.000.000,-. Houd bij de aanvraag ook rekening met het aflossen van het bedrag dat wordt geïnvesteerd. In de meeste gevallen wordt het bedrag in een bepaalde looptijd afgelost. Je OAMKB partner helpt je bij het opstellen van je project en zorgt ervoor dat je een redelijke kans van slagen hebt.

Stapelfinanciering

Veel bedrijven kiezen ook voor stapelfinanciering. Hierbij investeert de ondernemer voor een groot gedeelte eigen kapitaal in het project, een deel van de bank en een deel via crowdfunding. Deze manier kost over het algemeen wel meer geld, maar voorkomt dat de ondernemer vele leningen moet afsluiten.

Ben je van mening dat crowdfunding misschien ook iets voor jouw onderneming is of zou je graag de mogelijkheden willen bekijken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.
 

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?